21.12

Кіровоградщина отримала партію шкільних автобусів ЗАЗ А08

Днями офіційним дилером Української Автомобільної Корпорації – «Хмельниччина-Авто» відбулася передача 11-ти шкільних автобусів виробництва Запорізького Автомобільного Заводу ЗАЗ A08 Департаменту освіти та науки Кіровоградської облдержадміністрації. А 19 грудня, в День Святого Миколая, відбулася урочиста передача цих автобусів безпосередньо громадам Кіровоградщини, а саме: 6-ти міським і сільським радам та 5-ти ліцеям.

Новий автобус ЗАЗ А08 відповідає всім вимогам державного стандарту 7013:2009 та розрахований на перевезення 30 пасажирів. Він обладнаний всім необхідним для комфортного та безпечного перевезення школярів: усі сидіння обладнані ременями безпеки, а для ранців встановлені сітки під кріслами та в кабіні водія. Докладніше з технічними характеристиками шкільного автобуса ЗАЗ А08 можна ознайомитися за посиланням.

Представники освіти зазначають, що дедалі більше українських дітей повертаються за парти і тому питання комфортного пересування школярів є одним із найактуальніших для міських та сільських громад. Корпорація УкрАВТО та Запорізький Автомобілебудівний Завод, незважаючи на складний час у нашій державі, продовжують працювати та вдосконалюватись у цьому напрямку там, де це безпечно та технічно можливо.